Filmklubben våren 2015 dagfilm

Degerfors Filmklubb
Dagvisningar våren 2015, filmer valda av representanter för pensionärsföreningarna.

19/1 14.00 Mamma Mia (108 min)
Denna glädjefyllda film bjuder på ABBA-låtar, ett överflöd av sång och dansnummer och en stjärnspäckad rollista.Filmen bygger på succémusikalen med samma namn där den blivande bruden Sophie (Amanda Seyfried) är på jakt efter sin pappa inför den stora dagen.Det är bara ett problem -hon vet inte vem han är. Men efter att ha tjuvläst sin mammas (Meryl Streep) dagböcker, kommer hon fram till att han är någon av hennes tre gamla pojkvänner. Hon bjuder in dem alla tre, även om hon vet att hennes mamma inte kommer att bli glad … Sophie försöker desperat att hemlighålla deras närvaro, men det dröjer inte länge förrän hemligheten avslöjas och det roliga börjar!

16/2 14.00 Monica Z (113 min)
En av årets största svenska filmer skildrar en svensk nationalikon och en stjärnas dramatiska genombrott och blomstringstid på sextiotalet. Monica Zetterlund är en exceptionell artist med unik närvaro som levde ett liv på scenen samtidigt som ett turbulent kärleksliv dolde sig bakom rampljuset. I rollen som Monica Zetterlund ser vi långfilmsdebuterande Edda Magnason, sångerska, pianist och låtskrivare.

16/3 14.00 Kon-Tiki (119 min)
1947 blev en krigstrött värld fascinerad av den unge norrmannen Thor Heyerdahl. Han hade utvecklat en revolutionerande teori om att Polynesien hade befolkats från Sydamerika, helt i strid med den etablerade forskarvärldens teori om migration från Asien. För att bevisa sin teori gjorde Thor Heyerdahl något hittills otänkbart: han bestämde sig för att själv testa den i praktiken – och begav sig ut på en äventyrlig och farofylld expedition över Stilla havet.Den primitiva balsaflotten som han skulle tillryggalägganästan 8 000 km med döpte han till Kon-Tiki – efter solguden. Thor Heyerdahl fick med sig fem unga män: Ingen av dem kände varandra sedan tidigare och bara en av dem kunde segla. Själv var Thor Heyerdahl rädd för vatten och kunde inte simma. Men han var beredd att offra allt och alla för att få rätt. Filmen Kon-Tiki är en dramatisering baserad på de verkliga händelserna.

20/4 14.00 Sound of Music (167 min)
”Dela denna magiska och hjärtevärmande berättelse, baserad på en sann historia, som blivit den mest populära familjefilmen någonsin – Rodgers och Hammersteins, SOUND OF MUSIC. Julie Andrews lyser likt en stjärna i rollen som Maria, den spirituella unga kvinnan som lämnar klostret för att bli guvernant åt Kapten Trapps sju barn. Han är en enväldig änkeman vars stränga regler inte tillåter något utrymme för musik och skratt. Filmen har vunnit Academy Awards, inklusive ”Bästa Film”. En tidlös klassiker med några av världens mest älskade sånger.”

collage-vt15-dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *