Filmklubben våren 2017

Degerfors Filmklubb
visar våren 2017

12/1 19.00 Legenden om Tarzan (110 min)
Det har gått många år sedan mannen, som kallas Tarzan (Alexander Skarsgård), lämnade djungeln för ett liv som John Clayton, Lord Greystoke, med sin älskade Jane (Margot Robbie) vid sin sida. Han har nu blivit inbjuden att åka tillbaka till Kongo som ett sändebud åt parlamentet, omedveten om att han bara är en bricka i ett dödligt spel av girighet och hämnd.
Regisserad av David Yates, som regisserat de senare filmerna om Harry Potter. I övriga roller ser vi bland annat Oscar®nominerade Samuel L. Jackson , Christoph Waltz och Djimon Hounsou.

26/1 19.00 Kungens hologram (98 min)
Den misslyckade affärsmannen Alan Clay reser till Saudiarabien i ett sista desperat försök att undvika konkurs, betala sin dotters college-avgifter och slutligen åstadkomma något bra. Han försöker pitcha sin idé till kung Abdullah om ny holografisk teknik för att få kontraktet för kungadömets IT-tjänster.
9/2 19.00  Florence Foster Jenkins  (110 min)
Filmen bygger på den sanna historien om Florence Foster Jenkins, en rik arvtagerska i New York som drömmer om att bli en stor operasångerska – trots sin totala avsaknad av musikalitet och sångförmåga. Den amerikanska ”sopranen” kunde bekosta sin sångkarriär och grammofoninspelningar tack vare sitt arv. Hennes sista konsert framfördes på New Yorks ledande scen – Carnegie Hall, drygt en månad före sin död 1944

23/2 19.00  Eight Days a Week (137 min)
År 1962 träffades de fyra unga männen John Lennon, Paul McCartney, George Harrison och Ringo Starr för att forma 1900-talets stora musikfenomen ”The Beatles”. Bandet intog Europa 1963 och år 1964 tog de över USA. Deras världsturnéer var banbrytande och de spelade in en serie av enormt framgångsrika singlar och album. Det stenhårda trycket som kommer med sådan oerhörd berömmelse, ledde redan 1966 till beslutet att sluta turnera. Den mästerlige berättaren och Oscar®vinnaren Ron Howard, utforskar The Beatles otroliga resa på sitt eget unika sätt.

 9/3 19.00 Lady in the Van (107 min)
Filmen bygger på den sanna berättelsen om Miss Shepherd (Maggie Smith), en kvinna med okänt ursprung som ”tillfälligt” parkerar sin skåpbil på Alan Bennetts uppfart vid en gata i London och sedan bor där under 15 års tid. Det börjar som en motvillig tjänst men utvecklas till en relation som kommer att förändra deras liv.
23/3 19.00 Captain Fantastic (119 min)
Ben (Viggo Mortensen) har skapat ett paradis för sig och sina sex barn i nordvästra USAs djupa skogar, lagom långt bort från övrig familj och vänner. Där uppfostrar han dem till att bli starka, bildade och självständiga individer. Men en plötslig händelse tvingar den udda familjen att lämna sitt trygga hem och återvända till civilisationen. Där tvingas Ben försvara och utvärdera det sätt han valt att leva med sina barn inför både sig själv, barnen och sin omgivning. Det råder ingen tvekan om att han är världens bästa pappa, men frågan är om sättet han valt att leva verkligen passar dem alla.
6/4 19.00 Flykten till framtiden (108 min)
Året är 1973 och 22-årige Svante jobbar i skivaffär hos den holkrökande proggaren Bengan, som drömmer om att slå igenom med sin tvärflöjtsmusik. Svante lider av ett hjärtfel och får beskedet att han bara har några dagar kvar att leva. Mitt i bedrövelsen öppnar sig plötsligt en oväntad möjlighet att resa till framtiden – närmare bestämt till år 2016. I den moderna världen träffar han Elsa och tillsammans kommer de på ett sätt att få Svantes trasiga hjärta lagat. För att lyckas måste de resa tillbaka till 70-talet och skaffa fram pengar. Allt hänger på om den inbitne idealisten Bengan är beredd att bli kapitalist. Ska den udda trion hinna rädda Svante innan tiden kommer ikapp honom?
27/4 19.00 Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (extrabonus för våra medlemmar)
Medlemskort finns att köpa på Folkets Hus expedition eller vid entrén till teatersalongen före filmvisningarna. Pris 150:- Betala gärna med swish. Swishnummer 123 131 45 58. Folkets Hus är mottagare. Glöm inte att skriva att det gäller Filmklubben och ditt namn i meddelanderutan
Vi påminner om att all aktuell information om filmklubben finns på nätet. Hemsida http://folketshus-degerfors.org Facebook, sök på Degerfors filmklubb.
Välkomna till vårsäsongen!